EL: Uacceptabelt, at EU frikender skattely

EUs finansministre har i dag vedtaget en sortliste over skattely. Listen indeholder 17 tredjelande, men en række kendte skattely, heriblandt flere EU-lande, er ikke kommet på listen.

Enhedslisten finder det uacceptabelt at EU frikender en række skattely og opfordrer i den forbindelse regeringen til lave en mere effektiv sortliste, som også omfatter skattely indenfor EU.

Enhedslistens politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, udtaler:

  • Det er positivt, at EU har taget initiativ til at lave en sortliste over skattely-lande. Men desværre lader listen rigtig meget tilbage at ønske. En række kendte skattely fremgår slet ikke af listen, heriblandt flere EU-lande. EU har på den måde frikendt flere skattely-lande, og det er helt uacceptabelt.
  • Sortlisten er blevet udarbejdet i al hemmelighed bag lukkede døre, men vi ved, at flere EU-lande, som er kendte skattely fx Luxembourg, Holland og Malta har blokeret for fremskridt i sagen. EU er på den måde reelt blevet en stopklods i kampen mod skattely.
  • Sagen viser tydeligt, at der er brug for mere fleksible samarbejdsformer i Europa, end det EU kan levere, hvis vi skal komme skattely til livs. Der er brug for en koalition af lande, som kan gå foran og vedtage en effektiv sortliste over skattely.  Jeg vil opfordre regeringen til at udarbejde en dansk liste, som ombefatter alle skattely – også EU-lande – og samle så stor opbakning i Europa som muligt.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer