EL: Minister skal give undskyldning til oppositionen

Den ultrablå tænketank Cepos bekræfter nu, hvad oppositionen i folketinget hele tiden har sagt: Kontanthjælpsloft, 225 timers regel og integrationsydelse fører til øget fattigdom. Enhedslisten kalder ministeren i samråd, og forlanger en undskyldning.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, siger:

  • For en gangs skyld må jeg sige tak til den blåviolette tænketank Cepos, fordi de bekræfter, hvad oppositionen i folketinget hele tiden har sagt: Fattigdomsydelserne – kontanthjælpsloft/225 timers regel og integrationsydelse fører til, at der bliver flere fattige.
  • Jeg synes ministeren skylder oppositionen en undskyldning. Vil han omsider indrømme, at vi har haft ret hele tiden, som de tørre tal viser. Eller vil han virkelig påstå, at Cepos tager lige så meget fejl, som han mener, at vi gør i oppositionen.
  • Jeg er bange for, at ministeren vil fastholde, at kontanthjælpsloftet fører til, at flere kontanthjælpsmodtagere kommer i arbejde. Men så vil jeg konfrontere ham med hans egne svar, bl.a. til undertegnede, hvor han indrømmer, at det kan han faktisk ikke dokumentere.
  • Nu må al den snak forstumme – lavere ydelser til de ledige skaber ikke flere arbejdspladser. Det er på tide, at Ministeren og hele den borgerlige flok går til bekendelse. Fattigdomsydelserne tjener kun to formål: At skaffe penge til skattelettelser, som især kommer de højst lønnede til gode og at presse mindstelønnen.
Alle nyheder