Hvor mener Venstre, at DR skal spare?

Venstre har spillet ud med et forslag om at spare 400 millioner på DR i forbindelse med den kommende medieaftale, som skal færdigforhandles i løbet af 2018. Samtidig, vil Venstre ikke udelukke, at beløbet bliver endnu højere. F.eks. har Venstres støtteparti, Dansk Folkeparti, krævet besparelser på DR på mere end det dobbelte.

 Enhedslisten synes Venstres forslag er ”useriøst”:

 Søren Søndergaard, mediepolitisk ordfører for Enhedslisten siger:

  • Der er lidt ”tænk på et tal” over Venstres udspil. Det er ingen kunst at kræve, at DR skal spare 400, 600 eller 800 millioner kroner på sit budget, men hvad er det, som skal skæres væk? Er det nyhederne, dokumentarprogrammerne eller børneudsendelserne? Så længe Venstre ikke konkret peger på, hvor pengene skal hentes, så er kravet om så store besparelser useriøst.
  • Jeg har gentagne gange kritiseret de høje lønninger og aftrædelsesordninger i DR. Og hvis det står til Enhedslisten, så vil et nyt medieforlig indeholde nedskæringer på dette område. Men i forhold til DR’s samlede budget er det jo pebernødder. Om så hele DR’s cheflag arbejdede gratis, ville det ikke dække en brøkdel af de nedskæringer, som Venstre og DF kræver.
  • Vi lever i en tid med en kæmpe international konkurrence på medieområdet og med forretningsmodeller, som bygger på fordrejede og direkte falske nyheder. Præcis i den situation vil Venstre og Dansk Folkeparti rundbarbere Danmarks Radio og sælge TV2. Efter Enhedslistens mening er det den helt forkerte vej at gå, hvis man fortsat ønsker stærke public service-medier i Danmark.

 

Alle nyheder