Enhedslisten inddrager minister i sag om stigende bankgebyrer

Danmarks Statistik har netop dokumenteret, at de danske banker på blot ét år har hævet gebyrerne med 10 procent. Det sker efter en lang række år med fortsatte gebyrstigninger og samtidigt med, at der er udbetalt rekordstore overskud til aktionærerne. Det viser, at bankerne ikke har formået at leve op til den tillid, som vi har vist fra politisk side. Derfor må vi som politikere på banen og tage ansvar for gebyrerne, siger Enhedslistens erhvervsordfører Pelle Dragsted.

Pelle Dragsted:

  • Det er beskæmmende, at bankerne atter har hævet gebyrerne samtidigt med, at man kan læse, at bankerne udbetaler rekordstore udbytter til deres aktionærer. Det virker næsten som en rituel begivenhed, at der hvert år er nye besynderlige gebyrstigninger. Ofte hæver bankerne de samme gebyrer samtidigt. Det giver én mistanke om, at de koordinerer deres gebyrsatser. Det tror jeg ærligt talt, at mange mennesker er ganske trætte af.
  • Det kan godt være, at bankerne har kunnet sænke renterne de senere år, fordi de har kunnet låne penge til lave renter hos staten. Men det kommer stort set kun boligejerne til gode. Alle andre oplever bare at gebyrerne stiger.
  • Fra politisk side, har vi vist bankerne stor tillid ved at lade bankerne selv bestemme gebyrerne. Bankerne er således undtaget fra de dele af markedsføringsloven, der sætter grænser for andre virksomheders gebyrer. At gebyrerne fortsætter deres himmelflugt samtidigt med, at bankerne har rekordoverskud viser, at bankerne ikke kan administrere denne tillid. Der er derfor behov for, at vi som politikere kommer på banen og tager ansvar for gebyrerne. Enhedslisten vil derfor nu drage ministeren ind i sagen.

DR: bankerne skruer op gebyrer – det kan forbrugerne ikke være tjent med

Alle nyheder