EL opfordrer Samuelsen til at møde Puigdemont

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kritiserer den spanske regerings forsøg på at fængsle den tvangsafsatte catalanske præsident Carles Puigdemont, og opfordrer udenrigsminister Anders Samuelsen til, at mødes med den catalanske leder, mens han besøger København.  Nikolaj Villumsen udtaler:

– Den spanske regering forsøger at løse politiske spørgsmål gennem vold og fængsling af folkevalgte politikere. Det hører ingen stedet hjemme. Udenrigsministeren bør presse på for en voksen og demokratisk løsning. Første skridt er, at der påbegyndes en dialog, og her kan udenrigsministeren gå foran ved, at mødes med Puigdemont.

– Det er helt grotesk, at den spanske regering kræver den tidligere præsident af Catalonien fængslet. Det er desværre endnu et eksempel på, at den spanske regering nægter dialog. Selvfølgelig skal Carles Puigdemont have lov at deltage i debatten på Københavns Universitet og mødes med medlemmer af folketinget. Han har ytringsfrihed som alle andre.

– Aktiverer de spanske myndigheder den europæisk arrestordre er det op til de danske domstole at afgøre, hvad der skal ske. Men udleveres en folkevalgt politiker, der kun har brugt fredelige og demokratiske midler til at afholde en folkeafstemning, så har vi et alvorligt problem med beskyttelse af politiske frihedsrettigheder i Danmark og Europa.

– Vi har i Danmark en stor interesse i, at spørgsmålet om catalansk uafhængighed af Spanien løses på demokratisk og fredelig vis, så vi undgår en yderligere optrapning af konflikten. Derfor vil jeg opfordre udenrigsministeren til, at mødes med den catalanske leder under hans besøg i København og engagere sig for at få parterne til forhandlingsbordet.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer