Salg af vaccineproduktion stinker

Rigsrevisionen uddeler hård kritik i en ny rapport om salget af den statslige vaccineproduktion.

Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, har siden 2014 været en hård kritiker af salget, som både har kosten staten milliarder samt uafhængighed og indflydelse på vaccineområdet:

  •  Rigsrevisionens kritik understreger, at det har været en hamrende dyr beslutning, da et bredt politisk flertal solgte vaccineproduktionen. Rigsrevisionen vurderer, at salget har kostet mellem 1,3 og 1,8 milliarder. Det er jo helt absurd i lyset af, at politikernes begrundelse, da man solgte, handlede om, at man ville spare penge.
  • Det er ikke bare en regning i milliardklassen som et bredt politisk flertal har udskrevet til danskerne. Det er også en forringelse af beredskabet mod smitsomme sygdomme – vi har langt mindre indflydelse på produktionen og udviklingen af vacciner. Nu er vi afhængige af et saudiarabisk selskab og de multinationale giganter på området.
  • Jeg vil nu rejse sagen over for ministeren. Absolut minimum må være, at det fører til en læring. Derfor er det stærkt bekymrende, når ministeriet bare afviser kritikken fra rigsrevisionen i stedet for at tage den til sig.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer