Udenrigsministeren bør sætte ind overfor Erdogans angreb på syriske kurdere

Enhedslistens politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, er dybt forfærdet over det tyrkiske angreb på det kurdiske Afrin-område i Syrien, og trækker derfor udenrigsministeren i folketingssalen for at opfordre ham til straks at sætte ind overfor Erdogan.

– Kurderne i Syrien er Danmarks allierede, der kæmper i forreste linje i kampen mod Islamisk Stat. Det er derfor helt uforståeligt, at udenrigsministeren ikke reagerer, når de nu bliver angrebet af Danmarks tyrkiske NATO-partner.

– Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at kritisere det tyrkiske angreb og kalde den tyrkiske ambassadør i til en samtale. Danmark kan ikke se passivt til, mens tyrkiske soldater og islamistiske grupper, løber stormløb på vores sekulære allierede.

– Regeringen taler gang på gang om, at vi skal hjælpe i nærområderne, men når Tyrkiet angriber ét af de få fredelige områder i Syrien, der huser hundredtusinder af civile og internt fordrevne, så siger udenrigsministeren ikke et ord. Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Det her angreb kan gøre den forfærdelige situation i Syrien endnu værre.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer