— Forsvar og internationalt

Åbent brev til udenrigsministeren: Hjælp Afrin

Udenrigsordførerne fra Enhedslisten, SF og Alternativet er forud for dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn gået sammen om et åbent brev til udenrigsministeren. Her kritiserer de udenrigsministeren for at svigte hans ord om at ville bekæmpe Islamisk Stat og hjælpe flygtninge i nærområdet. De tre partier opfordrer udenrigsministeren til aktivt at rejse kritik af det tyrkiske angreb på det kurdiske Afrin-område i Syrien.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, udtaler:

– Vi bør ikke acceptere, at den tyrkiske hær og islamiske militser angriber vores allierede i Syrien. Regeringen bør sige klart fra over for Tyrkiet.

– Mere end 127 civile har allerede mistet livet som følge af det tyrkiske angreb og områdets omkring 800.000 civile er i fare for at blive drevet på flugt mod Europa. Hvis regeringen mener det seriøst, når de taler om at hjælpe i nærområderne, så er det tid til at sætte handling bag ordene.

– De kurdiske og pro-demokratiske kræfter har været Danmarks allierede i kampen mod Islamisk Stat. De har ofret livet for den internationale koalition mod IS og befriet Raqqa. Det er skammeligt, at udenrigsministeren endnu ikke aktivt har bakket op om Danmarks allierede, der aldrig har angrebet Tyrkiet.

Læs det åbne brev: Åbent brev – Hjælp Afrin

Alle nyheder