— Forsvar og internationalt

EL indkalder Samuelsen i samråd om angreb på civile i Syrien

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, indkalder udenrigsministeren i samråd for at opfordre regeringen til at tage initiativer til at undgå yderligere eskalation i den blodige konflikt i Syrien.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Jeg er dybt forfærdet over situationen for de civile i Syrien. Lige nu ser vi, hvordan Assad-regimet med russisk støtte tøndebomber i Ghouta-området, mens Danmarks NATO-allierede Tyrkiet bomber befolkningen i Afrin-enklaven. Det er afgørende, at udenrigsministeren klart siger fra og lægger pres på Assad, Putin og Erdogan for at stoppe forbrydelserne.

– I den blodige krig i Syrien har vi gang på gang set, hvordan uskyldige civile ofres for kyniske magtinteresser. Lige nu er regionale og globale stormagter påbegyndt slutspillet om magten i Syrien. Det kan koste yderligere tusinder af liv og sende endnu flere på flugt. I værste fald kan det føre til en regional storkrig, hvis ikke den nuværende eskalering stoppes.

– Danmark kan gøre en forskel, hvis ellers udenrigsministeren har modet til det. Danmark kan tage initiativer for fred, beskyttelse af civile og lægge politisk pres på Assad, Putin og Erdogan. Det kan ikke være rigtigt, at et NATO-land som Tyrkiet kan slippe afsted med at bombe pro-demokratiske styrker, der har ført an i kampen mod Islamisk Stat.  Og det kan ikke være rigtigt, at Danmark ikke siger klart fra, når civile ofres i kampen om magten i Syrien.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer