— Uddannelse og forskning

Undervisningsminister må kræve at gymnasier overholder loven

Det er helt uholdbart, at et stort antal gymnasier i hovedstadsområdet bryder lovgivningen, og har flere elever i klasserne end det fastlagte gennemsnitlige loft på 28 elever. Det mener Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, der vil have ministeren til at gribe ind.

Jakob Sølvhøj udtaler :

  • Det er helt urimeligt, at en række gymnasier i hovedstadsområdet bryder lovgivningens bestemmelser om et gennemsnitligt klasseloft på 28. Vi ved, at der er en tydelig sammenhæng mellem klassestørrelserne og undervisningens kvalitet. Bliver klasserne for store forringes mulighederne for at løfte eleverne fagligt og socialt, og flere elever falder fra.
  • Det er formentlig de store økonomiske besparelser på området, der presser gymnasierne til at bevæge sig på kanten af lovgivningen, men det gør naturligvis ikke overskridelsen af klasseloftet acceptabel. Jeg vil opfordre undervisningsministeren til at indskærpe overfor gymnasierne, at loftet skal overholdes.
  • Undersøgelsen vidner om, at der er brug for at se nærmere på både det fleksible klasseloft og gymnasiernes økonomi. Når klasseloftet opgøres som et gennemsnit på 28, er det i dag muligt at oprette klasser med 35-36 elever, og det er åbenlyst praksis på nogen gymnasier. Det er simpelthen for mange. Der må fastlægges et loft over det maksimale antal elever i den enkelte klasse, sådan som vi kender det fra folkeskolen. Der ændres på hele økonomimodellen, så gymnasierne kan oprette mindre klasser uden, at det alvorligt belaster deres økonomi, og gør det svært at få budgettet til at hænge sammen .
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer