— Forsvar og internationalt

Kampfly-fusk skal kulegraves

Endnu engang kan Jyllands-Posten afsløre, at der er rav i den med kampflyene. Regeringen har lavet støjberegninger milevidt fra de huse der vil blive mest belastet af støjen. Enhedslistens Forsvarsordfører Eva Flyvholm er oprørt over historien, og kalder Forsvarsministeren i Folketingssalen.

  • Helt ærligt, det er da noget fusk at lave støjberegninger 14-15 kilometer væk fra flyvestationen, og så undlade at lave beregninger på de huse, som man ved vil blive hårdest ramt. Det ser ud som om F-35 kampflyet larmer mindre, men det nytter jo ikke noget hvis det er løgn.
  • Det tyder desværre på, at regeringen bevidst har mørklagt støjproblemerne, for at skjule hvor dyrt det bliver. Det er en rigtig dårlig behandling af de naboer til flyvestationen der bliver ramt. Og det er en alvorlig tilsidesættelse af de spilleregler der bør gælde i et demokrati.
  • Den her sag skal kulegraves. Når vi ser hvordan støjberegningerne er lavet, og hvordan skeletterne i øvrigt er raslet ud af skabet, stiller det i den grad spørgsmål ved legitimiteten af kampflykøbet.
Alle nyheder