— EU, Forsvar og internationalt

EU hjælper Erdogan med at krænke menneskerettighederne – igen, igen

Dagbladet Politiken kan i dag afdække, hvordan EU forsyner Tyrkiet med militært udstyr, som bl.a. bruges til at forhindre syriske flygtninge i at undslippe krigen. Eksperter vurderer, at EU dermed bidrager til at krænke menneskerettighederne.

Enhedslistens EU- og udenrigsordfører, Søren Søndergaard, siger:

– EU’s milliard-hjælp til det islamiske Erdogan-regime i Tyrkiet for at holde flygtninge væk har fra første dag været dybt problematisk. Men det er alligevel rystende, at pengene bl.a. bruges til at forsyne Tyrkiet med militært udstyr, som forhindrer flygtninge i at komme væk fra krigszonen.

– Jeg har derfor kaldt udenrigsministeren i samråd i folketingets Europaudvalg for at redegøre for hele denne skandale samt oplyse, om den danske regering har været bekendt med og måske endda godkendt denne praksis.

– NATO-lande forsyner Tyrkiet med våben, som bruges til at angribe civile inde i Syrien og EU giver Tyrkiet penge til at forhindre, at disse mennesker kan flygte. NATO og EU – det er ærligt talt ikke noget kønt selskab, som vi befinder os i.

Alle nyheder