— Kultur og medier

Uambitiøst og dybt skuffende medieudspil

Regeringens medieudspil er skuffende for alle, som ønsker at bevare stærke public service-medier med danskproducerede og dansksprogede udsendelser på bare det nuværende niveau. Til gengæld vil de multinationale mediegiganter, trolle-fabrikkerne og fake news-fabrikanterne glæde sig over regeringens uventede støtte, mener Enhedslisten.

Enhedslistens mediepolitiske ordfører, Søren Søndergaard, siger:

  • Danmark står over for enorme udfordringer på medieområdet. Fake news, infiltration fra fremmede magter og udenlandske mediegiganter truer sammenhængskraften i Danmark. Derfor er det helt afgørende, at det kommende medieforlig sikrer en stærk public-sektor på medieområdet samt flere dansksprogede og danskproducerede udsendelser i radio, fjernsyn og på nettet. Stillet over for den udfordring virker regeringens udspil uambitiøst og dybt skuffende.
  • Da regeringen rundbarberede DR før påske, så kunne man tro, at det handler om et gammelt had til DR. Men nu fremgår det tydeligt, at det er public service som sådan, regeringen ønsker at begrænse, bl.a. med de foreslåede nedskæringer på TV2-regionerne og Radio 24syv.
  • Man kan selvfølgelig ikke beskære public-service-medierne med et trecifret millionbeløb og så forvente, at det ikke går voldsomt ud over danskproducerede og dansksprogede udsendelser. Det kommer hele familien Danmark til at mærke.
  • Udfordringerne på medieområdet er store, og vi er derfor klar til at indgå i konstruktive forhandlinger. Det gør vi uden nogen ultimative krav ud over, at den samlede aftale i sidste ende skal stille danske public service-medier bedre i konkurrencen med fake news, udenlandske mediegiganter og infiltration fra fremmede magter. Hvis ikke dette mål nås, så bør en samlet opposition afvise forliget og i stedet indgå en ny medieaftale efter det kommende valg.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer