— Forsvar og internationalt

Enhedslisten kræver støtte til de demokratiske kræfter i Syrien

Nattens angreb på mere eller mindre evakuerede bygninger og militærbaser i Syrien er tom symbolpolitik og afspejler fraværet af sammenhængende politik. Det gælder for USA, Storbritannien og Frankrig, som gennemførte angrebet og for dem, som har støttet, herunder den danske regering.

Enhedslistens udenrigsordfører, Søren Søndergaard, siger:

– Det er dybt kritisabelt, at dette angreb finder sted natten inden en international undersøgelse skal til at gå i gang af det formodede giftgasangreb i Douma for en uge siden. Trump, Macron og May siger, at de allerede har beviser for, at det syriske diktatur stod bag giftangrebet. Det kan bestemt ikke udelukkes, men de mangler bare at fremlægge disse beviser.

– Assad-regimets forbrydelser mod sin egen befolkning, hvad enten det er nedskydning af fredelige demonstranter, vilkårlige fængslinger og tortur, tøndebombninger af civilbefolkningen eller giftgasangreb straffes ikke ved en nats bombninger af nogle mere eller mindre evakuerede bygninger og militærbaser, men ved systematisk at støtte de demokratiske kræfter i Syrien, som kæmper mod både Assad-diktaturet og de forskellige islamistisk grupperinger.

– Når det gælder støtten til de demokratiske oppositionskræfter, har Vesten igen og igen brilleret med sit fravær. Det så vi senest, da Erdogan-regimet i Tyrkiet i samarbejde med islamistiske grupper og efter aftale med Assad og Rusland for nylig angreb den selvstyrende syriske provins Afrin, som ellers under hele borgerkrisen har været et fredeligt helle for kurdere og andre befolkningsgrupper, herunder hundredtusindvis af flygtninge fra resten af Syrien. De demokratiske kræfter i Syrien har brug for reel støtte, ikke tom symbolpolitik.

Alle nyheder