— Folkeskole, Om Enhedslisten

Skipper på 1. maj: Vi kæmper videre for lærerne

Enhedslistens politiske ordfører udtrykker i sin 1. maj-tale ærgrelse over, at lærerne ikke har fået en arbejdstidsaftale i de nyligt overståede overenskomstforhandlinger:

– I søndags kom de sidste aftaler så på plads. Men desværre uden en arbejdstidsaftale for lærerne. Jeg kan virkelig godt forstå, at der er mange lærere, der er skuffede over det. Det er lærerne selv, der skal afgøre, om aftalen samlet set er god nok. Men uanset hvad kan jeg love, at Enhedslisten fortsat i KL og kommunerne vil slås for en arbejdstidsaftale til lærerne.

Citater fra talen

– Uanset hvad, så har sammenholdet mellem de mange faggrupper i forhandlingerne været en imponerende sejr i sig selv. Jeg tror faktisk, at arbejdsgiverne er blevet alvorligt overraskede over, hvor stor opbakningen har været. Regeringens forhandler, Sophie Løhde, gik ind i forhandlingerne med en svada, om at de offentligt ansatte kun ville tage og ikke give. Hendes kække kommentar faldt til jorden med et brag.

– De offentligt ansatte er velfærdens helte. De er uundværlige. Og de fortjener ikke bare en fair løn, men også anerkendelse og dyb, dyb respekt.

– Senest har regeringens kontanthjælpsloft sendt over 10.000 mennesker ud i fattigdom. De mennesker skal leve uden penge til deres receptpligtige medicin eller forsikringer, uden tandlægebesøg, uden at deres børn kan gå til sport. Dét er fattigdom. Her i Danmark. Og fattigdom har aldrig hjulpet nogen, der er syge til at blive raske. Fattigdom har aldrig hjulpet nogen, der er ledige, til at få et arbejde.

– Senest om et år er der folketingsvalg. Lad os bruge den kommende tid til at starte en offensiv velfærdskamp. Vi skal ikke stille os tilfredse med at lappe huller og rydde op efter Lars Løkkes værste svinestreger. Vi skal være mere ambitiøse på velfærdens vegne.

Alle nyheder