— Boligpolitik

Ny boligaftale jagter udsatte

Ny boligaftale vil blandt andet betyde frasalg af almene boliger, nedrivninger, og at arbejdsløse ikke kan flytte ind i udsatte boligområder. Aftalen gør det sværere at være fattig, og den svigter de mennesker, som aftalepartierne påstår, de vil hjælpe, mener Enhedslistens politiske ordfører.

Pernille Skipper siger:

  • Der er helt sikkert boligområder i Danmark, der har det ekstra svært med fattigdom, arbejdsløshed, sprogvanskeligheder og kriminalitet. Men den aftale, der er indgået i dag, hjælper ikke de mennesker, der bor der. Den gør det tværtimod sværere at få et sted at bo, hvis man ikke har særlig mange penge, og den vil i sidste ende stille familier og børn i en meget svær situation.
  • Helt grundlæggende må man jo spørge sig selv, hvor de mennesker, der i dag bor i udsatte boligområder, skal bo, hvis det er op til regeringen, socialdemokraterne og SF. Hvis de vil rive deres boliger ned, sælge boliger fra og forhindre arbejdsløse i at flytte ind uden at bygge nye og ikke mindst billige boliger andre steder, bliver der simpelthen bare mere rift om de boliger, der er til at betale. Det vil øge manglen på billige boliger, og det er et svigt af nogle af de mennesker i vores samfund, der har det sværest.
  • Det er enormt problem, at debatten om udsatte boligområder handler mere om at se hårdest ud i stedet for at handle om de mennesker, der bor i boligområderne. Vi har brug for at skabe tryghed, sikre fritidsjob, bekæmpe fattigdom og sociale problemer. Men i stedet bliver pengene og energien brugt på at jagte de mennesker, man påstår at ville hjælpe.
Alle nyheder