— Uddannelse og forskning

Vismændenes SU-forslag er uddannelsesfjendsk og skaber mere ulighed

Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund er helt uenig med de økonomiske vismænds forslag om at omlægge SU’en på kandidatuddannelserne til et lån. Forslaget er uddannelsesfjendsk og truer den fri og lige adgang til uddannelser, der er så vigtig for et samfund i balance.

Enhedslisten vil værne om SU’en og sikre, at studerende fra alle dele af samfundet har adgang til uddannelse.

Uddannelsesordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, siger:

  • Det er ganske enkelt uddannelsesfjendsk at foreslå at fjerne SU’en på kandidatuddannelserne. For det truer den frie og lige afgang til uddannelse for alle, og så rammer det helt socialt skævt. Jeg synes det er vigtigt at vi har et uddannelsessystem hvor der er lige adgang, og en afskaffelse af SU’en på kandidaten vil forhindre netop det.
  • I en undersøgelse fra 2016, hvor 6.000 bachelorstuderende blev spurgt, svarede hver femte, at de ikke ville fortsætte på en kandidatuddannelse, hvis de skal tage SU-lån. Det ville være et voldsomt tab for samfundet. Og så rammer det især studerende, der ikke har forældre, der selv har gået på universitetet.
  • Jeg kan læse, at vismændene også vil give de studerende penge i hånden, hvis de bliver hurtigere færdige end de egentlig skal. Det er et også forslag, jeg er lodret uenig i. Vi bliver simpelthen nødt til at gøre op alle de her tiltag, der stresser og presser de studerende.
  • Regeringen ved godt, at det er upopulært at skære i SU’en, fordi det sætter den frie og lige adgang til uddannelserne over styr. Nu kan jeg så forstå, at regeringen nok helt dropper angrebet på SU’en. Det er jeg selvfølgelig glad for, og det er en stor sejr for de studerende.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo