— Forsvar og internationalt

Enhedslisten indkalder justitsministeren i samråd om dødstrusler mod dansk-tyrkisk oppositionstilhænger

Enhedslistens menneskerettighedsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder justitsministeren i samråd om afsløringen af at dansk-tyrkisk Gülen-tilhænger trues med likvidering og må søge tilflugt i safe house.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Det siger sig selv, at den danske efterretningstjeneste ikke overflytter mennesker til et såkaldt safe house uden grund. Det sker, fordi der er en konkret trussel mod den pågældende. Derfor skal vi tage denne sag meget alvorligt.

– Spørgsmålet er, hvem dødstruslerne kommer fra. Er det fra enkeltpersoner, eller er de tyrkiske myndigheder involveret i forsøget på at likvidere politiske modstandere i Danmark? Vi har brug for, at Folketinget bliver informeret om sagen. Derfor indkalder jeg nu justitsministeren i et lukket samråd.

– Lige nu oplever vi en voldsom undertrykkelse i Tyrkiet, hvor kritikere af den tyrkiske præsident Erdogan fængsles og tusinder af journalister, parlamentarikere og sågar en af de fremtrædende kandidater til det kommende præsidentvalg sidder fængslet. Erdogans undertrykkelse skal stoppes, og den skal slet ikke have lov at sprede sig til Danmark. Der må vi sætte foden ned.

Alle nyheder