— Kultur og medier

Fælles udmelding om medieforlig fra Enhedslisten, Alternativet og Radikale

Kulturminister Mette Bock stillede os i går over for et ultimatum i de igangværende medieforhandlinger: Enten accepterer I en voldsom nedskæring på public service og et udsalg af TV2 – eller også er I ude af medieforhandlingerne. Fristen satte ministeren til i dag kl. 18.00.

Vores partier har hele tiden ønsket en bred medieaftale og forhandler gerne videre. Men vi er også enige om, at svaret på presset fra internationale mediegiganter og fake news ikke er en forringelse af et dansksproget og danskproduceret public service-udbud. Derfor siger vi nej tak til ministerens ultimatum, men er naturligvis fortsat klar til at afsøge muligheden for en bred og fremadrettet aftale, som forholder sig til de store udfordringer, som Danmark står overfor på medieområdet.

Alle nyheder