— Uddannelse og forskning, Velfærd

Katastrofalt at regeringen fortsætter uddannelsesbesparelser

Regeringen fortsætter 2 %-besparelserne på hele uddannelsesområdet i forslaget til finanslov. Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj siger, at det vil have katastrofale konsekvenser for uddannelser i hele landet. Hele oppositionen samt DF vil af med 2 %-besparelserne, og derfor vil Enhedslisten nu tage initiativ til at samle de partier, der er imod besparelserne, som udgør et flertal i folketinget.

 

Jakob Sølvhøj, undervisningsordfører for Enhedslisten, siger:

– Med det her finanslovsudspil spiller regeringen simpelthen hasard med hele vores uddannelsessystem. For ikke alene vil regeringen fortsætte besparelserne. Regeringen vil også fra 2022 detailregulere, hvor mange penge de enkelte uddannelser skal have. Flere uddannelsinstitutioner er nu så pressede, at de risikerer at gå konkurs, længe før vi når 2022, hvis regeringen får lov til at fortsætte deres besparelser. Det vil være en katastrofe.

– Jeg kan se, at der er tegner sig et flertal blandt partierne i folketinget imod de årlige besparelser på uddannelse. Derfor vil Enhedslisten tage initiativ til at samle de partier, der er imod besparelserne. Så håber jeg, at flertallet følger de positive toner til dørs og fjerner besparelserne, når vi skal stemme om finansloven.

– Uddannelsesinstitutioner, studerende og undervisere er i dag hårdt pressede af de årlige besparelser, de har været underlagt siden 2015. Der er alt for få undervisningstimer på mange uddannelser, der er ikke penge til nye bøger, og undervisere bliver fyret. Det er den helt gale vej. Vi skal investere i uddannelser af højeste kvalitet til gavn får både studerende, undervisere og Danmark.

 

Kontakt:
Jakob Sølvhøj 61 62 45 39

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo