— Arbejdsmarked, Børn og unge, Socialpolitik

EL afviser RV-forslag om mere pisk til udsatte unge

Enhedslisten afviser, at mere pisk hjælper svage unge ledige. Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, siger:

–  Så kender vi de Radikale igen. Altid klar til at svinge pisken over de ledige, som de tidligere har gjort ved at forringe dagpenge, efterløn, førtidspension, sygedagpenge og kontanthjælp. Nu er det så de svage unge ledige, der skal have et ekstra rap med pisken.

– Det er dybt skadeligt, hvis alle unge ledige erklæres ”jobparate” fra dag ét. Kommunerne har nu en gang vurderet at mere end 20.000 har mange andre problemer end ledighed, bl. a. forskellige lidelser. De problemer forsvinder ikke, bare fordi de unge får et andet stempel i ryggen.

–  Syge og svage unge skal ikke behandles som om de er klar til arbejdsmarkedet. Det fører blot til at de bliver ramt af sanktioner, fordi de ikke kan leve op til kravene. Det bliver de kun fattigere og mere udsatte af.

– De unge, der ikke er klar til arbejdsmarkedet, skal have hjælp, ikke pisk. Der skal der investeres i langt flere, vel uddannede sagsbehandlere, helhedsorienteret sagsbehandling i kommunerne, fornødne tilbud om psykologhjælp, revalidering og andre tilbud, som hjælper mennesker fremad i livet.

Alle nyheder