— Uddannelse og forskning

Vanvittigt at regeringen ignorerer praktikpladskrisen

Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, er skuffet over ambitionsniveauet i regeringens erhvervsskoleudspil. Selvom regeringen pakker indholdet ind i uendeligt mange kasser, så mener Jakob Sølvhøj, at vi står tilbage med et udspil, der slet, slet ikke løser erhvervsskolernes egentlige problemer.

Jakob Sølvhøj udtaler :

– Jeg synes det er vanvittigt, at regeringen ignorerer praktikpladskrisen. Over 10.000 elever står lige nu uden en praktikplads. Før regeringen har løst det problem, kan den forsøge sig med nok så mange lappeløsninger og hurtige snuptag – de kommer bare ikke til at virke.

– At regeringen samtidig har udhulet erhvervsskolernes økonomi gennem besparelser, gør jo bare problemet meget, meget værre. Når skolerne ikke har råd til at levere spændende undervisning i tidssvarende lokaler, vil eleverne naturligvis søge andre steder hen end erhvervsskolerne.

 

Yderligere hos: Jakob Sølvhøj, 61 62 45 39

Alle nyheder