— Erhverv, Skat og finans

EL indkalder samråd: Danske Bank-skandalen slutter ikke med Borgens exit

Danske Bank har i dag offentliggjort deres egen redegørelse om hvidvask-skandalen i bankens estiske filial. Der er tale om en tilståelsessag, hvor banken anerkender, at der kan være sket hvidvask i et nærmest astronomisk omfang.

Enhedslisten har indkaldt til samråd om Danske Banks redegørelse, der vil blive afholdt 25. september. Partiet har ligeledes foreslået en offentlig høring, hvor banken skal forklare sig over for Folketinget.

Rune Lund, Enhedslistens finansordfører, siger:

– Danske Bank har undersøgt tusindvis af kunder, og heraf er langt størstedelen fundet mistænkelige. Med de oplysninger, der er kommet frem, findes der jo næsten ikke ord i det danske sprog for, hvor skandaløs, grotesk og gigantisk denne sag er.

– Der er positivt, at Thomas Borgen trækker sig. Men problemerne i Danske Bank handler ikke om en enkelt person. Derfor har vi nu foreslået, at Erhvervsudvalget afholder en offentlig høring, hvor banken skal forklare sig overfor Folketinget.

Pelle Dragsted, Enhedslistens erhvervsordfører, siger:

– Sagen er slet ikke slut her. Nu venter der et juridisk efterspil, som kan få store konsekvenser for Danske Bank. Men i vores øjne bør der også følge et politisk efterspil. Vi bør diskutere, om vi fortsat bør have banker, der er så store som Danske Bank, og som ved deres uansvarlige adfærd kan udgøre en trussel mod samfundsøkonomien og den finansielle stabilitet, eller om de for eksempel bør splittes op i mindre enheder.

– Det er også åbenlyst, at der er brug for opstramninger af lovgivningen om hvidvask. Vi ser frem til at diskutere dette med de andre partier i Folketinget.

For yderligere kommentarer:

Pelle Dragsted,
6162 4317

Rune Lund,
6162 4544

Alle nyheder
Ø
X
STØT VORES VALGKAMP
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo