— Skat og finans

Nu skal Danske Bank forklare sig for Folketinget. Opbakning til Enhedslistens forslag

Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har i dag behandlet Enhedslistens forslag om, at udvalget afholder en offentlig høring i Folketinget om hvidvaskskandalen i Danske Bank – hvor Danske Bank skal møde op og forklare sig i fuld offentlighed. Erhvervsudvalget bakker op om Enhedslistens forslag, og har nedsat en trepersoners arbejdsgruppe med deltagelse af Rune Lund, der frem til næste udvalgsmøde skal udarbejde forslag til program for høringen.

Rune Lund, Enhedslistens finansordfører, siger:

– Sagen om hvidvask i Danske Banks er så omfattende og så alvorlig, at det er afgørende, at offentligheden får fuld kendskab til sagen. Når Danmarks største bank er under mistanke for at hvidvaske for over 1 billion kroner fra diktaturstater, våbensmuglere og russiske oligarker, så må det sikres, at politikere og offentligheden får fuld indsigt i sagen, så vi kan undgå en gentagelse.

– Der er meget positivt, at folketingets andre partier også forstår alvoren i denne sag og bakker op om Enhedslistens forslag om, at Danske Bank skal ind og forklare sig over for Folketinget. Vi ser frem til at høre Danske Bank fremlægge sagen for folketinget. Det skal understreges, at den offentlige høring naturligvis ikke skal stå i stedet for bagmandspolitiets arbejde med sagen og eventuelt en egentlig straffesag.

For yderligere kommentarer:
Rune Lund,
6162 4544

Alle nyheder