— Forsvar og internationalt

EL: Vigtigt at stoppe iranske attentatplaner

Enhedslistens udenrigsordfører Eva Flyvholm finder, at det er helt på sin plads, at Politiets Efterretningstjeneste tager Irans mulige attentatplaner mod en eller flere personer i Danmark alvorligt. Det siger hun i anledning af PET’s pressemøde tirsdag eftermiddag, hvor PET-chef Finn Borch Andersen orienterede om, at der er anholdt en norsk statsborger, som sidder varetægtsfængslet sigtet for på dansk grund at have arbejdet for den iranske efterretningstjeneste og deltaget i attentatplaner rettet mod den arabisk-iranske eksilgruppe ASMLA i Ringsted.

Eva Flyvholm siger:

– At det iranske præstestyre tilsyneladende planlægger at slå sine modstandere ihjel i Danmark, er noget, vi skal tage ekstremt alvorligt. Vi kender ikke sagens detaljer, men PET’s meget klare melding tyder på, at der har været foretaget indhentning af oplysninger med henblik på et attentat.

– Så sent som i november 2017 blev en ASMLA-leder skudt og dræbt i Holland. I juli 2018 udviste den hollandske regering to iranske diplomater. Jeg opfordrer udenrigsministeren og resten af regeringen til nøje at overveje, hvilke diplomatiske skridt der nu skal tages over for Iran. For det kan ikke siges tydeligt nok, at vi ikke accepterer udenlandske efterretningstjenesters attentatplaner på dansk grund.

– Jeg har noteret mig, at den norske statsborger nægter sig skyldig, og at sagen ikke er oplyst til bunds. Jeg ser frem til, at vi inden for rammerne af den danske retsstat kan få afklaret, hvad der er op og ned i denne usædvanlige sag. Og jeg håber, at de danske myndigheder snart kan give flere oplysninger.

Alle nyheder