— Boligpolitik

Ghettolister skaber fortsat massiv utryghed

 

Regeringen præsenterede i weekenden sin nye liste over udsatte boligområder. Den såkaldte ghettoliste. Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen, mener, at listen bidrager til at skabe utryghed i de udsatte bolig områder.

Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • Med de nye ghettolister bliver familier i hele landet fortsat kastet ud i utryghed. For er det dem, der skal smides ud af deres hjem? Dem skylder flertallet i Folketinget stadig et svar på det helt afgørende spørgsmål: Hvor skal de så bo?
  • At bo i en almen bolig er ellers en god tryg boligform med beboerdemokrati og stabil husleje. Det mest utrygge er hvad et folketingsflertal kan finde på af ny lovgivning. Det er tankevækkende at der står ca. 58.000 mennesker på venteliste til de 15 boligområder som flertallet kalde hårde ghettoer.
  • Det hjælper ikke at tale dårligt om bestemte boligområder. Vi skal gøre mere for at hjælpe beboere med at komme i uddannelse eller arbejde. Man hjælper ikke de mennesker ved at fjerne 10.000 almene familieboliger.
  • Enhedslisten opfordrer til at beboerne engagerer sig i beboerdemokratiet og fortsætter protesterne mod folketingsflertallets tåbelige love. Jeg deltog i går i menneskekæden mellem Gellerup og Bispehaven, det var en flot protest som skaber lokalt sammenhold.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo