— Demokrati

Enhedslisten indkalder Løkke i samråd: Skylder svar om betaling for møder

Berlingske kan i dag fortælle, at Lars Løkke Rasmussen angiveligt har modtaget støtte til Løkke-fonden, mod løfter om, i sin egenskab af partiformand, at mødes med Akademikernes A-kasses nu fyrede direktør.

Enhedslistens demokratiordfører Pelle Dragsted synes, det er stærkt foruroligende, og kalder nu statsministeren i samråd.

Pelle Dragsted siger:

  • Det er stærkt foruroligende, at Lars Løkke Rasmussen øjensynligt har betinget sig økonomisk støtte til Løkkefonden, for at  holde møde med en a-kasse-direktør. Det er endnu et eksempel på, at Lars Løkke Rasmussen simpelthen ikke formår at adskille ”Privat-Lars” fra ”Politiker-Lars”.
  • I et demokratisk samfund er det fuldstændig afgørende, at man ikke kan købe sig til særbehandling fra politikere. Ligesom det er afgørende, at politikeres private økonomiske interesser ikke blandes sammen med deres politiske hverv.
  • Dagens afsløring er i direkte modstrid med, hvad statsministeren tidligere har påstået i Folketinget. Det er meget alvorligt. Vi har brug for en grundig forklaring fra Løkke. Derfor indkalder jeg nu statsministeren i et samråd i Folketinget, hvor han skal redegøre for sagen.
Alle nyheder