— Grøn omstilling, Klima og energi

Regeringen erkender sin elendige klimaindsats

Regeringen har brugt tre måneder på at besvare et spørgsmål om, hvad klimaeffekten er af dens samlede klimaindsats, hvis alle dets tiltag blev gennemført. I går kom svaret, og når man læser tallene, overrasker det ikke, hvorfor ministeren har forsøgt at sylte svaret til efter dagens klimapolitiske redegørelse.

Det fremgår af ministeriets egne tal, at den klimaindsats, som regeringen lægger op til, vil resultere i den laveste CO2-reduktion over et årti, siden Danmark begyndte at indrapportere vores udledninger til FN. Regeringen har sat som målsætning, at Danmark skal være et nulemissionssamfund i 2050. Hvis deres klimaindsats for det næste årti fortsattes i de næste årtier, ville målsætningen blive nået cirka i år 2150 – ret præcist 100 år for sent. Enhedslisten vil omstille Danmark til et nul-emissionssamfund i 2040.

Søren Egge Rasmussen, klimaordfører for Enhedslisten, udtaler:

– Endelig har vi ministerens egne ord for, hvor grotesk det her er. De står med deres grønne slips, klapper hinanden på skuldrene og holder fine skåltaler, men det er rent spin det hele. Det er en hån mod den ungdom, som kommer til at leve med konsekvenserne og mod verdens fattigste, der vil blive tvunget på flugt fra tørke og hungersnød. Det sætter en fed streg under, at der mere end nogensinde er brug for nye boller på supper, og at det næste valg skal være et klimavalg.

– I dag skal klima- og energiministeren forsvare regeringens klimaindsats fra Folketingets talerstol. Han har fyret Klimarådets formand og nedgjort sine kritikere, men nu bliver han tvunget til at stå til ansvar for sin politik. Verdens førende forskere siger, at hvis vi skal forhindre en klimakatastrofe, er der brug for en indsats, hvis lige vi aldrig har set. I stedet lægger regeringen op til den ringeste klimaindsats i Danmarkshistorien. Det kan de ikke være bekendt.

Alle nyheder