— Forsvar og internationalt

EL: Forsvarsministeren skal forklare ekstra forsvarsmilliarder i Folketinget

Der er lige blevet vippet 1,5 milliarder kroner mere over på forsvarsbudgettet. Det er absurd, at skattekronerne sidder så løst på regeringen, når det handler om Forsvaret, mener Eva Flyvholm forsvarsordfører for Enhedslisten, der nu kalder Claus Hjort i Folketingssalen.

– Det er absurd, at regeringen med et knips vipper 1,5 mia. kr. mere over til Forsvaret, når Trump bestiller, mens det er stort set umuligt at få penge til vores hårdt prøvede vuggestuer, plejehjem og hospitaler, når almindelige mennesker desperat kalder på velfærd.

– Det er vildt nok, at regeringen og støttepartierne vil bruge milliarder ekstra på militær og puste kreative regnskaber op, i stedet for at have fornuft og karakter nok til at sige fra overfor Trumps krav om oprustning. Det helt store problem her er, at det ikke giver mere sikkerhed at opruste på den måde. Det er bare sindssygt dyrt, og kan i værste fald medvirke til et farligt våbenkapløb.

– Forsvarsministeren har ikke engang sagt, hvad den ekstra 1,5 milliard skal gå til. Er det mon flere penge, der skal hældes ned i hullet til de milliarddyre kampfly, som de ellers havde meget travlt med at love ikke ville komme til at koste på velfærden?

Alle nyheder