EL trækker Thyra Frank i samråd om alarmerende svigt i ældreplejen

En ny undersøgelse fra Vive viser et dramatisk fald i andelen af fysisk besværede ældre, der visiteres til praktisk hjælp. De alarmerende tal om svigt i den kommunale ældrepleje, får Enhedslistens ældreordfører, Peder Hvelplund, til at kalde ældreminister Thyra Frank i samråd.

Peder Hvelplund siger:

– Nu må ministeren reagere. Undersøgelsen fra Vive viser med al ønskelig tydelighed, at den kommunale velfærd er presset langt ud over det anstændige. Det er i sig selv dybt urimeligt, at svækkede ældre er afhængige af hjælp fra pårørende til helt basale opgaver. Og det er direkte uanstændigt over for de ældre, der er helt overladt til sig selv. De får ikke gjort badeværelset rent af ældreministerens floromvundne ord om regeringens investeringer på området.

– Det burde stå fuldstændig klart for ministeren, at det her er en konsekvens af kommunernes pressede økonomi – og det får store konsekvenser for ældreplejen. Det kan ikke være rimeligt, at de ældre ender med regningen, når regeringen ikke vil kompensere kommunerne for de flere plejekrævende ældre. Vi ved, der kommer 230.000 flere ældre over 75 år og 87.000 flere ældre over 85 år frem til 2025. Det er helt afgørende, at regeringen sikrer kommunerne har ressourcer til at løse den opgave.

– Det er dybt bekymrende, at regeringen ikke tager det mere seriøst. Med sundhedsreformen planlægger regeringen, at endnu flere opgaver skal flyttes ud i kommunerne, uden der følger tilstrækkelig finansiering med. Det er at spille hasard med de alderssvækkede ældres vilkår. Det er simpelthen ikke vilkår, der er et velfærdssamfund værdigt.

Fakta:
Her er samrådsspørgsmålet fra Peder Hvelplund: Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage for at sikre kommunerne har tilstrækkelige ressourcer til ældreplejen, med baggrund i tallene fra Vives rapport, der viser et fald i andelen af alderssvækkede ældre, der er visiteret til praktisk hjælp.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo