— Forsvar og internationalt

EL: Forbyd våbensalg til diktaturstater

Reglerne for våbeneksport skal strammes, så lande, der står bag alvorlige krænkelser af menneskerettighederne, ikke kan få våben fra Danmark, mener Enhedslisten, SF og Alternativet, der torsdag har et forbud til debat i Folketinget.

Eva Flyvholm, der er initiativtager til forslaget siger:

– Danmark skal ikke sælge våben til diktatorer, torturbødler og krigsforbrydere. Så det er helt oplagt, at vi skal have strammet reglerne.

– Vi var mange, der bød udenrigsministerens forbud mod salg af våben til Saudi-Arabien og Emiraterne velkommen. Men der bliver stadig solgt danske våben til lande som Egypten, der har fået massiv kritik for brud på menneskerettighederne, så der er brug for at gå videre.

– Menneskeliv skal veje tungere end våbenproducenters eksportmillioner. Ved at indføre et forbud mod salg af våben til lande der krænker menneskerettighederne, lever vi op til vores internationale ansvar, og kan se os selv og verden i øjnene.

Forslaget behandles i Folketinget torsdag d. 28. februar om eftermiddagen, og kan læses her

Alle nyheder