— Forsvar og internationalt

EL: DK skal ikke støtte fransk militæroperation i Mali

Regeringen vil sende kamphelikoptere og soldater til militæroperation i Mali og Sahel-området. Men det vil Enhedslisten ikke støtte, siger Eva Flyvholm, Udenrigs- og Forsvarsordfører for Enhedslisten, der nu stiller en række kritiske spørgsmål til Udenrigsministeren.

Eva Flyvholm, Udenrigs- og Forsvarsordfører for Enhedslisten, siger:

  • Det er dybt betænkeligt at Regeringen og støttepartier vil med i en fransk anti-terror operation uden internationalt mandat. Det ville være meget mere oplagt, at støtte FNs fredsbevarende operation i Mali med de ressourcer. Det har jeg bedt Udenrigsministeren svare på.
  • Den franske operation Barkhane har været koblet til menneskerettighedskrænkelser, og da jeg for nogle år siden var i Mali, talte jeg med flere repræsentanter fra internationale organisationer, der var bekymrede. Derfor har jeg bedt udenrigsministeren redegøre for menneskerettigheds-problemer koblet til den franske militæroperation.
Alle nyheder