— Uddannelse og forskning

Enhedslisten genkender ikke vismænds skønmaleri af gymnasiers vilkår

De økonomiske vismænd konkluderer i deres rapport, at regeringens økonomiske forringelser på gymnasierne ikke har nogen målbar effekt. Ifølge Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, viser den konklusion, at de økonomiske vismænd befinder sig meget langt væk fra den virkeligheden, der er ude på landets gymnasier. Hverdagen på landets gymnasier er i høj grad præget af pressede elever og lærere og frygt for fyringer og konkurser, på grund af de dårlige økonomiske forhold.

Jakob Sølvhøj, ordfører for ungdomsuddannelser siger:

– Man skal godt nok befinde sig meget langt fra virkeligheden på de danske gymnasier for at kunne påstå, at regeringens katastrofale forringelser ikke har noget betydning.

– Måske skulle vismændene tage ud i landet og møde nogle af alle de elever og lærere, der er blevet hårdt pressede af regeringens forringelser. Eller tage på besøg på gymnasierne i yderområderne, der er så hårdt ramt, at de er i akut fare for at gå konkurs.

– Der er omkring 200 gymnasielærere, der lige nu er varslet fyret på grund af forringelserne. Det giver ingen mening at påstå, at det ikke skulle have nogen betydning for eleverne, at de snart skal undvære dem.

Alle nyheder