— Arbejdsmarked

EL: Nedlæg ligegyldig udstationeringsfond

Den såkaldte ”udstationeringsfond”, der skulle dække lønsnyd over for udenlandske arbejdere, har ikke udbetalt en krone til arbejderne, men den har kostet 40 mio. kr. i etablering og drift. Enhedslisten kræver, at fonden bliver nedlagt, og at der i stedet indføres et kædeansvar, som kan sikre lønnen til både udenlandske og danske arbejdere, når arbejdsgiveren løber fra regningen.

Enhedslistens beskæftigelsesordfører Finn Sørensen siger:

– Der må sidde nogle faglige ledere med røde ører. Nu viser det sig, hvad mange lokale fagforeninger og Enhedslisten sagde: Udstationeringsfonden er bare en dårlig undskyldning for at afvise et udbredt krav om, at der skulle indføres et kædeansvar til at sikre østarbejdernes løntilgodehavender. Ikke nok med det, fonden har indtil nu kostet 40 mio. kr. i etablering og drift. Det er penge ud af vinduet.

– Det må vi tage konsekvensen af. Jeg vil have ministeren ned i folketingssalen og konfrontere ham med fadæsen. Han skal også forholde sig til det eneste fornuftige: Udstationeringsfonden skal nedlægges. I stedet skal vi ved lov indføre et kædeansvar. Det vil på en langt mere effektiv måde sikre, at udenlandske og danske arbejdere kan få deres tilgodehavender, når arbejdsgiveren er løbet fra regningen.

– Kædeansvar vil tvinge alle bygherrer og hovedentreprenører til at tænke sig om en ekstra gang, førend de hyrer en underleverandør, der tilbyder en ydelse, der er så billig, at man tror det er løgn. Det er det som regel også. Kædeansvaret vil skille fårene fra bukkene i byggebranchen, og andre udsatte brancher. Det er der hårdt brug for, når man ser på de mange sager om underbetaling som fagforeningerne kører imod udenlandske virksomheder.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer