Enhedslisten trækker sundhedsministeren i samråd om sengepladser i psykiatrien

Jyllands-Posten skriver i dag, at det stort opslåede ”løft” til psykiatrien, som DF og regeringen har aftalt i Sundhedsreformen, reelt svarer til 30 nye sengepladser fra 2021 – altså 6 senge pr. region.

Enhedslistens psykiatriordfører, Peder Hvelplund siger:

– Endnu engang bliver psykiatrien svigtet i en sundhedsaftale, trods løfter om det modsatte. Efter den mangeårige underfinansiering er der brug for et markant løft. Det regeringen og DF foreslår, svarer til at sætte et plaster på et brækket ben. Det er ikke, hvad patienter, personale og pårørende var stillet i udsigt.

– Sundhedsministeren må i et samråd forklare, hvordan regeringen vil give psykiatrien et løft, der kan indhente det økonomiske efterslæb, der er i psykiatrien efter flere år, hvor udgiften pr. patient har været faldende.

Alle nyheder