— Miljø og fødevarer, Velfærd

Enhedslisten indkalder Eva Kjer i samråd om fiskeriskandale

Berlingske har afsløret endnu en sag, der viser, at det sejler på fiskeriområdet. Denne gang har kvotekonger i det skjulte fået adgang til tonsvis af muslinger, stik imod den aftale et flertal i Folketinget har indgået, som skulle forhindre netop dette.

Enhedslistens Peder Hvelplund siger:

– Det her er en meget alvorlig sag. Det er helt vildt, at kvotekonger i det skjulte har fået eksklusiv adgang til muslingefiskeri i Storebælt. Og det er jo langt fra første gang, at der er grund til at kritisere forvaltningen af fiskeriområdet – tværtimod. Det er mindre end to måneder siden, at ministeren fik en næse og meget hård kritik af Folketinget for at forhale lovgivning på området.

– Nu hiver jeg ministeren i samråd. Vi har simpelthen brug for en meget grundig redegørelse, og jeg forventer, at ministeren vil lægge alle kort på bordet.

 

Samrådsspørgsmål:
Ministeren bedes redegøre for baggrunden for, at storfiskere har fået en eksklusiv adgang til muslingefiskeri i Storebælt, som beskrevet i Berlingske 5/4 https://www.berlingske.dk/samfund/storfiskere-har-i-det-skjulte-faaet-adgang-til-tonsvis-af-muslinger, herunder hvilken aftale der ligger til grund for særordningen, hvornår ministeren bliver bekendt med aftale,n og hvorfor folketinget ikke øjeblikkeligt bliver gjort bekendt med den.

Ministeren bedes redegøre for hvilke initiativer, der er sat i værk for at forhindre fremtidige hemmelige eksklusivaftaler og sikre åbenhed og gennemsigtighed i ministerie og forvaltning.

Alle nyheder