— Erhverv, Landbrug

Foder til danske svin giver kræft i Argentina – ministre kaldt i samråd

Danske bønder importerer hvert år tusindvis at tons soya fra Argentina til svinefoder. Her burger landmændene ubegrænsede mængder af sprøjtegifte. Det har medført et stort antal af kræfttilfælde hos landarbejderne og misdannelser hos deres børn i Argentina. Korn- og foderstofimportøren DLG har for adskillige år siden lovet at gøre noget ved tingene, men der sker tilsyneladende intet. Det fremgår af en netop offentliggjort rapport fra Danwatch lavet i samarbejde med P1 Orientering.

Christian Juhl, udviklingsordfører i Enhedslisten siger:

– Jeg har bedt Ministeren for Fødevarer og Erhvervsministeren på et samråd i URU at redegøre for, hvad de vil gøre ved de uacceptable forhold.

Læs mere her

Alle nyheder