— Arbejdsmarked

Uambitiøs arbejdsmiljøaftale

Regeringen har indgået forlig om arbejdsmiljø og ordnede forhold. Aftalen er lavet på baggrund af den alvorlige og negative udvikling i arbejdsmiljøindsatsen, som NFAs rapport afslørede i 2017.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, siger:

– Det er er en uambitiøs aftale, som regeringen med nærtliggende partier har lavet om arbejdsmiljø. Aftalen er en alt for forsigtig start på den genopretning, som er nødvendig efter den borgerlige regerings og Dansk Folkepartis hærgen de sidste mange år. Vi er dybt skuffet over, at regeringen ikke har større ambitioner på vegne af danske lønmodtageres liv og helbred.

– Det bedste ved aftalen er, at det kan afværge de fyresedler, der var på vej til 92 medarbejdere i Arbejdstilsynet.

– Aftalen løser ikke de alvorlige problemer, der blev afsløret med NFAs rapport for 2,5 år siden. Hundredetusindevis af ansatte skal fortsat arbejde i et fysisk og psykisk belastende arbejdsmiljø. Og titusinder vil stadig risikere at blive udsat for alvorlige arbejdsulykker.

– Hertil kommer, at der ikke er flyttet et komma for at give arbejdsmiljørepræsentanterne bedre muligheder for at udføre deres daglige arbejde på arbejdspladsen.

– Enhedslisten stemmer for selv den mindste forbedring på vejen til et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Det har vi meddelt ministeren, men venter stadig på et positivt tilbagemelding. Noget tyder på, at han og andre partier ikke ønsker, at vores kritiske stemme er med ved bordet i forligskredsen.

– For Enhedslisten fortsætter indsatsen for sikre og sunde arbejdspladser uden ophold, før og efter valget, i Folketinget, i fagforeningerne og på hver enkelt arbejdsplads.

Læs aftalen her

Alle nyheder