Udtalelse fra Enhedslistens forretningsudvalg: Alle skal have plads i fællesskabet

Den yderste højrefløj vinder frem. Nu er både Nye Borgerlige og Stram Kurs at finde på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg. Det er en utrolig trist situation. Selv om vi godt kan blive enige om, at deres politik og deres ytringer er helt ekstreme, så er der desværre for mange mennesker i dette land, som nikker, når de hører Pernille Vermund og Rasmus Paludan igen og igen fremture i medierne.

Udlændingedebatten er de sidste to årtier blevet stadig mere rabiat, og nu er en af de allermest rabiate typer opstillet til Folketinget. En mand, som advokerer for love, der minder om Tyskland i 30’erne, og som vil udgrænse og diskriminere dem af os, der har en ikke-vestlig baggrund. Det rammer helt logisk mennesker, som de sidste 20 år er blevet mere og mere fremmedgjort og gang på gang fået at vide, at de ikke er velkomne i vores fællesskab. De bliver kede af det, og de frygter for, hvad fremtiden bringer.

Vores fornemste opgave lige nu må være at stå sammen. At slå ring om vores fællesskab og dem af os og vores naboer, kollegaer og venner, som udsættes for had. Til det har vi brug for alle gode kræfter. Vi har brug for lokale manifestationer for fællesskab, rummelighed og solidaritet.

Derfor vil vi gerne appellere til, at Enhedslistens lokalafdelinger går forrest rundt om i landet og arrangerer manifestationer, happenings eller deler flyers ud. I Aalborg er der taget initiativ til en manifestation d. 19. maj med følgende grundlag:

” I fællesskab bygger vi bro. Vi bor her sammen. Allesammen. Det skal være slut med splittelse, hetz og angreb på vores fællesskab og vores naboer. Vi tager hinanden i hænderne og forsvarer et rummeligt, demokratisk og solidarisk Danmark. Et Danmark fri for diskrimination i alle aspekter af livet: Der hvor vi arbejder, der hvor vi bor, og der hvor vi går i skole.  Stop racismen. Byg bro. Forsvar fællesskabet.”

Vi håber, at I vil tage opfordringen op lokalt og være med til at vise, at vi er mange, der støtter op om menneskers ligeværd, frihedsrettighederne og et solidarisk samfund.

Enhedslistens forretningsudvalg 2. maj 2019.

Alle nyheder