— Velfærd

Skipper: Løkkes valgflæsk er betalt af lønmodtagere og arbejdsløse

Pernille Skipper falder ikke ned af stolen over Lars Løkke Rasmussens nyeste udmelding om velfærd. Det siger Enhedslistens politiske ordfører, der kritiserer Venstreformanden for, at han freder skattelettelserne til de rigeste og finansierer sit valgflæsk med lavere kontanthjælp, børn i fattigdom og en højere pensionsalder.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, siger:

  • Jeg falder ikke ned af stolen over, at Løkke så tæt på valget endelig er kommet til den erkendelse, at vi har brug for flere penge til velfærden, når vi bliver flere børn og ældre. Det er i virkeligheden langt over ti år for sent, at det går op for manden. Sygeplejerskerne, pædagogerne og resten af velfærdens helte har de seneste mange år råbt op om, at vores velfærd sakker bagud, når vi bliver flere børn og ældre, mens pengene ikke har fulgt med. Det har betydet mindre tid til børn, ældre og syge.
  • Nu har Løkke så endelig indset, at hans praleri om investeringer i velfærd har været pinligt uholdbart i den virkelige verden. Han finansierer sit valgflæsk med lavere kontanthjælp, børn i fattigdom og en højere pensionsalder. Han finansierer velfærdsinvesteringer med forringelser i det sociale sikkerhedsnet. Samtidig freder han skattelettelserne for over 20 milliarder, der er gennemført alene i den seneste valgperiode.
  • Det her er et absolut minimum. Vi undgår kun yderligere nedskæringer. Der er ikke en krone til ekstra tid til børn, ældre eller patienterne på hospitalerne. Og for at sige det lige ud. Det er langt fra sikkert, at det overhovedet bliver til virkelighed. For vi skal også huske, at lige bag Løkke står Anders Samuelsen og Søren Pape, der begge har fået skattelettelser på hjernen, og de vil jo netop fortsat skære ned på vores velfærd.
Alle nyheder