Løkkes skattestop freder de rigeste og øger uligheden

Uligheden er steget gennem mange år i Danmark, pensionsalderen stiger, og velfærden er presset til det yderste og mere til. Alligevel vil Venstre frede de mange skattesænkninger, som de allermest velhavende har fået. Der er brug for en anden politisk retning, siger Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører.

 

Pernille Skipper siger:

  • Uligheden er vokset gennem mange år, fordi skatten er blevet sænket for de rigeste, mens arbejdsløse og syge har fået dårligere og dårligere kår. Hvis man fastlåser skatten, fastlåser man også den voksende ulighed.

 

  • Hvis Løkke får lov at bestemme, skal pensionsalderen blive højere og højere, mens velfærden kun lige akkurat vil få dækket de stigende udgifter til flere børn og ældre. Ingen forbedringer. Men når det kommer til de allerrigeste, der har fået skatterabat på skatterabat de seneste tyve år, så bliver de fredet.

 

  • Venstre er alligevel noget for sig. Når der skal fyres sygeplejersker, så er vi alle i samme båd, vi må vise samfundssind og passe på pengene. Men de samme regler gælder ikke for dem, der har mest i vores samfund, må vi forstå.

 

  • Enhedslisten er store tilhængere af skattelettelser. I bunden. Men de penge Venstre har brugt til skattelettelser, 21 mia. bare den sidste valgperiode, er primært kommet de rigeste til gode. Velfærden, arbejdsløse og klimaet kommer i anden række. Det her er jo reelt Løkkes løfte om at fortsætte den linje.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer