— EU

Enhedslisten fik et mandat i Europa-Parlamentet

Enhedslisten har fået et mandat i til EP-valget. Det er en stor sejr for partiet, som var opstillet for første gang.

Enhedslistens spidskandidat til EP-valget, Nikolaj Villumsen siger:

– Jeg er selvfølgelig sindssygt glad. Det er første gang nogensinde Enhedslisten får plads i EU-parlamentet. Det giver os en mulighed for sammen med alle grønne og progressive kræfter at kæmpe for at redde klimaet, stoppe skattely og social dumping.

– Jeg er vildt ærgerlig over, at Folkebevægelsen ikke har fået et mandat. Rina Ronja Karia har gjort det fantastisk. Det er ingen tvivl om, at der også i de kommende år vil være en vigtig rolle at spille for Folkebevægelsen. Ikke mindst hvis de EU-begejstrede partier forsøger at afskaffe forsvars- eller euroforbeholdet.

– Jeg hørte Pia Kjærsgaard siger, at klimatosserne har stjålet valget. Jeg er rigtig glad for, at tusinder og atter tusinder af klimatosser har været nede at stemme. Jeg er virkelig glad for, at I lige som Enhedslisten siger klart og tydeligt, at klimaet er vor tids største udfordring, og vi skal lave en socialt retfærdig grøn omstilling.

– Jeg er glad for, at vi er mange klimatosser, som bliver sendt til Bruxelles. Jeg vil gerne sende en særlig hilsen vores venner i SF, som også har fået et flot valg, og som jeg glæder mig til at samarbejde med i de kommende år i EU-parlamentet. Det tyder rigtig godt for folketingsvalget. Der skal vælges rigtig mange klimatosser ind i Folketinget.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer