— Skat og finans, Velfærd

Styrkelse af skatteforvaltningen skal sikre os mod nye udbytteskandaler

Skatteministeriet har offentliggjort, at der er indgået forlig i udbyttesagen med 61 amerikanske pensionsplaner for et beløb svarende til 1,6 mia. kr., hvoraf de 950 mio. kr. betales tilbage straks, mens de resterende 650 mio. kr. skal tilbagetales inden for 4 år. Dermed er der dog stadig for nu tabt ca. 11,1 mia. kr. på udbytte-skandalen, hvor en række svindlere uberettiget fik udbetalt refusion for udbytteskat for i alt 12,7 mia. kr. Enhedslistens skatteordfører Rune Lund glæder sig over, at nogle af pengene trods alt er kommet tilbage i statskassen, men advarer også om, at hvis ikke vi får styrket skattevæsenet markant, så vil nye skandaler kunne ske.

Rune Lund siger:

-Det er med blandede følelser, at jeg trods alt må kvittere for, at vi har fået en del af de 12,7 milliarder kroner tilbage. Det er selvfølgelig isoleret set positivt, men det ændrer jo ikke på, at de politiske flertal, der var med til at spare SKAT i stykker, har kostet Danmark milliarder. Startende med Kristian Jensens store besparelser over S-SF-R regeringen, hvor de tre partier fortsatte de brutale nedskæringer indtil SKAT var totalt i knæ og pengene fossede ud af kassen. Vi stod totalt isolerede med vores kritik af nedskæringerne i SKAT, hvor selv SF med tre skatteministre på ingen måde var lydhøre over for vores indvendinger.

-De seneste år er der sket en øget tilførsel af ressourcer til skattevæsenet, men vi kan allerede næste år se frem til besparelser på over 600 mio. kr. og i 2022 er den samlede besparelse på over 2 milliarder kr. Så en af de mest presserende opgaver for et nyt flertal bliver, at få sikret skattevæsenet mod nye besparelser. For ellers skal skattevæsenet nedbringe antallet af ansatte med over 2.000 i 2022. Det kan skattevæsenet slet ikke holde til.

-Enhedslisten har længe argumenteret for, at vi ikke blot skal sikre skattevæsenet mod nye besparelser, men også lave en ambitiøs investeringsplan. Vi vil ansætte 1.000 ekstra medarbejdere til skattekontrollen, så vi ikke igen skal se svindlere snyde den danske statskasse for milliarder. Flere ansatte til skattekontrollen er ikke en udgift, men en rigtig god forretning. Ja vi har faktisk ikke råd til at lade være.

 

Oversigt over budgetter for skattevæsenet 2016-2022 her
Oversigt over antal årsværk 2016-2022 her

Alle nyheder