— Sundhed og psykiatri, Udlændinge og integration

EL: Minister i samråd om tolkegebyr

Lægeforeningen og Institut for Menneskerettigheder offentliggør en undersøgelse, der viser, at tolkegebyret markant øger risikoen for fejlbehandlinger og fejldiagnosticering. Regeringens populistiske ønske om en ”stram udlændingepolitik” har store menneskelige konsekvenser, siger Enhedslistens sundhedsordfører.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund siger:

– Denne undersøgelse viser klare menneskelige konsekvenser ved tolkegebyret og stærke saglige argumenter for at afskaffe det. Det står i skærende kontrast til et usagligt og populistisk argument fra regeringen om en såkaldt ”stram udlændingepolitik”. Det har store omkostninger for mennesker, når man er mere optaget af politiske overskrifter og signaler end saglige argumenter.

– Undersøgelsen viser med al ønskelig tydelighed, at tolkegebyret skader både lægernes arbejdsvilkår og patientsikkerheden. Det kan føre til ekstraudgifter i sundhedsvæsenet, når lægernes ressourcer ikke bruges optimalt, og hvis misforståelser kan føre til fejlbehandlinger eller for sen behandling.

– Det er et utvetydigt og klokkeklart signal til regeringen om at få afskaffet tolkegebyret – hellere i dag end i morgen. Der findes ingen – absolut ingen – sundhedsfaglig begrundelse for tolkegebyret, men kan få direkte skadelige konsekvenser. Det øger uligheden, er bureaukratisk, forringer patientsikkerheden og undergraver lægernes arbejdsvilkår.

– Jeg vil kalde ministeren i samråd, så han kan blive stillet til ansvar. Det står klart, at han må afskaffe tolkegebyret.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo