— Forsvar og internationalt, Udland

EL: Søren Søndergaard bekymret efter besøg i Nordsyrien/Rojava

Fredag aften vender MF Søren Søndergaard fra Enhedslisten hjem efter et besøg i Rojava i det nordlige Syrien. Befolkningen i regionen er i øjeblikket hårdt belastet af hårde kampe mod både Islamisk Stat og den tyrkiske invasion, og samtidig står Rojavas myndigheder alene med ansvaret for at håndtere titusinder af tilfangetagne IS-krigere fra 54 forskellige lande, samt deres familier.

Søren Søndergaard siger om besøget:

– Det er med stor respekt, at jeg har besøgt Rojava og dets befolkning, der i antal er på størrelse med den danske. Det er rystende, at over 12.000 unge mænd og kvinder af vores allierede har mistet livet i kampen mod Islamisk Stat. Vi skylder virkelig befolkningen i Rojava en stor tak.

– Det er chokerende at opleve, hvor lidt støtte de har fået efter den tyrkiske invasion. Rojavas myndigheder står så godt som alene med at håndtere de over 300.000 civile, som invasionen har sendt på flugt. Det betyder, at over 80 skoler i øjeblikket er lukket, fordi lokalerne bruges til at huse de mange flygtninge. Her må det internationale samfund straks træde til.

– Det gjorde særligt stort indtryk på mig, at mødes med repræsentanter for den kristne minoritet, der ligesom kurderne er blevet fordrevet fra de tyrkisk besatte områder. Når disse forfærdelige historier kommer frem i lyset, håber jeg, at den danske regering vil sige klart fra overfor denne folkefordrivelse.

Under sit besøg har Søren Søndergaard haft møder med bl.a. Rojavas udenrigsminister, talspersonen for de kurdiske selvforsvarsstyrker (YPJ), medlemmer af den parlamentariske forsamling i Rojava, samt repræsentanter for nødhjælpsorganisationen Kurdisk Røde Halvmåne.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer