— Forsvar og internationalt

Regeringen bør lægge afstand til Trump og trække danske soldater hjem

Den danske regering skal lægge afstand til Trump og USA og gå i gang med at forberede tilbagetrækningen af de danske styrker i Irak. Det er budskabet fra Enhedslistens udenrigsordfører, Eva Flyvholm, forud for et ekstraordinært møde i Udenrigspolitisk Nævn onsdag eftermiddag.

Eva Flyvholm udtaler:

  • Trumps lemfældige og hærgende tilgang til udenrigspolitik er dybt skadelig for vores interesser og sikkerhed. Den danske regering skal lægge afstand til USA og Trump. Det er direkte uansvarligt, hvis udenrigsministeren fortsætter sin uforbeholdne opbakning til USA´s kurs.
  • De danske soldater skal trækkes ud af Irak. Når det irakiske parlament opfordrer til udenlandske styrker til tilbagetrækning, er der et meget spinkelt grundlag for at blive. Enhedslisten har i mange år kritiseret, at den irakiske hær ikke overholder menneskerettighederne, angriber fredelige demonstranter og samarbejder tæt med iranstøttede Shia-militser. Det skal vi ikke medvirke til.
  • Jeg savner at høre udenrigsministeren kritisere den amerikanske likvidering. Suleimani var en skidt fyr, men det ændrer ikke på, at Trumps handling var i strid med international lov. Det er samtidig ekstremt dumt, fordi det styrker præstestyret og højrefløjen i Iran og svækker de demokratiske kræfter i området, som har kæmpet for forandringer og arbejdet for at åbne Iran mere op mod omverden.
  • Jeg er dybt bekymret for, at situationen kan eskalere yderligere. Derfor er det afgørende, at Danmark stadig arbejder for nedrustning og for at forhindre Irans udvikling af atomvåben, samt at vi støtter og beskytter de mennesker, der protester for frihed og demokrati i både Iran og Irak. De er nøglen til fremtidig fred og stabilitet, men er under ekstremt pres lige nu.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer