— Boligpolitik

EL: Rystende, at partier ikke vil bakke op om spekulantstop

Boligministeren har netop annonceret, at der er sammenbrud i forhandlingerne om at stramme boligudlejningsloven. Det undrer og ærgrer Enhedslistens medlem af boligudvalget, Rosa Lund, som mener, at man var tæt på en aftale.

– I Enhedslisten er vi utroligt uforstående over for, at det ikke lykkedes at samle flertal for en aftale, som reelt ville beskytte vores lejere mod kapitalfondenes grådige boligspekulation, samtidig med at vi sikrede andelsboligejerne mod værditab. Der var desværre partier, som satte hensynet til boligspekulanterne højere end hensynet til, at almindelige mennesker også skal have råd til en bolig i de større byer.

– Jeg har foreslået, at indgrebet skulle være større, men Enhedslisten var selvfølgelig klar til at acceptere regeringens forslag om en karensperiode på syv år for paragraf 5.2-renoveringer, som var på bordet. Det var der desværre andre, som ikke ville gå med til, selvom det ville være et effektivt indgreb mod kapitalfondenes kortsigtede boligspekulation. Det undrer mig, at der ikke var større villighed til at begrænse denne jagt på hurtig profit på bekostning af almindelige lejere.

– Det er dybt tragisk, at det ikke er lykkedes at lave en politisk aftale. Men det betyder langt fra, at kampen for at sikre lejernes rettigheder er slut. I Enhedslisten vil vi fortsætte med at kæmpe for helt at afskaffe paragraf 5.2 og stoppe udlejeres skruppelløse udnyttelse af lejere, så vi også i fremtiden kan have blandede byer, hvor almindelige mennesker har råd til at bo.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo