— Skat og finans

Enhedslisten kræver lovstramninger efter nye skattelister

Skattestyrelsen har netop offentliggjort de åbne skattelister for 2018. Listerne viser endnu en gang, at en lang række multinationale selskaber ikke betaler selskabsskat i Danmark. Det får Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, til at kræve ændringer af skattelovgivningen, så det bliver sværere for virksomheder at undgå at betale skat af deres aktiviteter i Danmark.

Rune Lund udtaler:

  • Mens almindelige mennesker går på arbejde hver dag og betaler deres skat, slipper flere multinationale virksomheder for at betale så meget som en krone i selskabsskat. Disse virksomheder omsætter for milliarder i Danmark, og alligevel opgiver de intet overskud her i landet. Det viser for mig tydeligt, at vi har brug for at få strammet reglerne, så virksomhederne reelt betaler skat i det land, hvor de tjener deres penge.
  • Det er dybt urimeligt, at selskaber, der har godt gang i deres danske forretninger, ikke betaler en bøjet femøre til fællesskabet. Vores samfund sørger for infrastruktur, uddannet personale og gode administrative forhold for virksomhederne, mens regningen bare bliver tørret af på os andre.
  • Vi skal skattefifleriet til livs. Vi skal simpelthen komme efter de her selskaber. Vi skal lukke skattehuller, og vi skal gøre det nemmere for de offentlige indkøbere at fravælge de selskaber, der ikke betaler skat i Danmark. Dernæst skal vi styrke kontrollen i skatteforvaltningen endnu mere, så overskud for eksempel ikke flyttes ulovligt til skattely. Og så skal vi have en langt bedre sortliste for skattely end den, EU har lagt op til.

Link til de åbne skattelister: https://www.sktst.dk/aktuelt/pressemeddelelser/de-aabne-skattelister-for-2018-er-klar/

Enhedslisten ønsker konkret

  • Luk skattehuller, fx ved begrænsning på hvor mange år man kan fremføre tidligere års underskud, samt opstramninger ift. aggressiv brug af rentefradrag til at flytte overskud til lavskattelande.
  • Giv offentlige indkøbere bedre mulighed for at fravælge de selskaber, som ikke betaler skat i Danmark
  • Styrk kontrollen i SKAT, så overskud ikke flyttes ulovligt til skattely
  • En langt bedre sortliste for skattely end den, som EU har lagt op til
Alle nyheder