— Arbejdsmarked

EL: Regeringen er ikke i mål med at skabe tryghed for lønmodtagerne

Enhedslisten er positivt stemt overfor regeringens hjælpepakke målrettet landets lønmodtagere og arbejdsløse, men hæfter sig ved at nogen risikerer at falde mellem to stole. Partiet vil have flere tiltag, der skal sikre, at f.eks. timelønnede ikke efterlades helt uden indkomst som følge af Corona-virus og at arbejdsløse ikke falder ud af dagpengesystemet.

Beskæftigelsesordfører Victoria Velásquez siger:

– Der er akut behov for, at vi holder hånden under lønmodtagere under Corona-krisen. Folk i udsatte brancher risikerer at gå ned i løn, at sendes hjem uden kompensation eller i værste fald at miste deres arbejde. Det er dog ikke alle, der omfattes af regeringens forslag og særligt de lønmodtagere, der arbejder i servicebranchen står for skud.

– Der er god grund til, at vi kommer med denne opfordring til regeringen. Vi skal hjælpe virksomhederne, men der er allerede almindelige mennesker, der har mistet jobbet og små freelancere og selvstændige, der mister opgaver. Og sporene skræmmer. Under finanskrisen fik virksomhederne og især bankerne store hjælpepakker, mens regningen blev sendt til lønmodtagerne, der bl.a. fik forringet dagpengene. Denne gang skal vi ikke glemme lønmodtagerne, der også bliver ramt af Corona-krisen.

– Enhedslisten vil sikre, at velfærdssamfundet griber os alle. Særligt i en situation som nu, må dem med de løse ansættelser og de små indtægter ikke være de første til at betale. De skal være de første, vi hjælper.

Alle nyheder
Ø
X