— Velfærd

EL: Ikke flere hjælpepakker uden modkrav

Regeringen vil nu starte forhandlinger om justering af hjælpepakker til erhvervslivet. Men der skal ikke bruges flere af fællesskabets penge uden modkrav som fx stop for udbytteudbetaling til aktionærerne eller stop for støtte til virksomheder i skattely, kræver Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper.

Pernille Skipper siger:

  • Det går ikke, at store virksomheder, banker og finanssektor kan stå med fingrene langt nede i fællesskabets kasse den ene dag, og så dagen efter udbetale ekstravagante udbytter til aktionærer eller overdrevne lønbonusser til direktørerne. Og det er moralsk helt forkasteligt, at virksomheder i skattely, der ikke har bidraget med en krone, pludselig kan få hjælp fra det fællesskab, som de har vendt ryggen.
  • Det er positivt, at regeringen vil forhandle justeringer af hjælpepakkerne. Men vi kan ikke tillade os at bruge flere penge fra fælleskassen uden betingelser om helt almindelig ordentlighed. For eksempel ingen udbytte til aktionærerne og ingen støtte til virksomheder i skattely.
  • I resten af Europa er hjælpepakkerne blevet fulgt af krav om stop for udbyttebetaling til aktionærerne, medejerskab til staten og lignende. Det er lidt utroligt, at det ikke er tilfældet herhjemme. Der er sendt langt over 100 mia. kr. afsted uden én eneste betingelse. Det er simpelthen ikke rimeligt.
Alle nyheder